Tekijä-hanke, Teattereiden kiertuejärjestelmä

Tekijä-hankkeen blogi Tekijä-hanke Facebookissa

TEKIJÄ-hankkeen uutisarkisto

TEKIJÄ-hanke päättyi 31.8.2013

02/09/13

TEKIJÄ-hanke kiittää vuosista 2011–2013!

 

Maaliskuussa 2011 käynnistynyt TEKIJÄ - Teattereiden kiertuejärjestelmä - Turnénätverk för Teater  -hanke  päättyi 31.8.2013. Tutkivan teatterityön keskuksen hallinnoimassa ESR-rahoitteisessa hankkeessa kehitettiin kiinteiden ammattiteattereiden sekä teatteri- ja orkesterilain ulkopuolisten teattereiden ja ryhmien välistä yhteistoimintaa.

Mukaan hankkeeseen saatiin kaiken kaikkiaan yli sata teatteria ja ryhmää ympäri Suomea, ja hankkeen kautta toteutuneita vierailunäytöksiä nähtiin kaikkiaan 75 viidellätoista eri paikkakunnalla. Hankkeen pääpaino olikin kiertue- ja vierailuesitysten toteuttamisessa, mutta sen lisäksi järjestettiin 16 kiertuetuottamiseen liittyvää koulutusjaksoa yhteistyössä Metropolia AMK:n kanssa, neljä seminaaria, kansainvälinen kiertuepilotti Iso-Britanniassa, taiteilija- ja tuotantoresidenssitoimintaa sekä esittävän taiteen messutapahtuma Performing Arts Market. Hankkeen toimesta on koostettu myös valtakunnallinen KOKIJA - esittävän taiteen ostajatietokanta, joka julkaistiin elokuun puolivälissä osoitteessa www.kokija.info.

TEKIJÄ-hankkeessa on myös koostettu liuta selvityksiä, opinnäytetöitä ja seminaarijulkaisuja. Kaikkiin julkaisuihin voi tutustua hankkeen nettisivuilla osoitteessa http://www.tekija.info/index.php?page=julkaisut.

TEKIJÄ-hanke haluaa kiittää lämpimästi kaikkia mukana olleita toimijoita: ilman Teitä hankkeen toteuttaminen ei olisi ollut mahdollista! Työntäyteinen pari vuotta hurahti nopeasti ohi, ja nyt hankkeen tuloksia sekä havaintoja esittävän taiteen kiertue- ja yhteistoiminnan kehittämisestä on koottu yksiin kansiin vapaasti hyödynnettäväksi ”Kiertueella henki kulkee!” ­-loppujulkaisuun.

Aurinkoista loppusyksyä ja suuri kiitos panoksestasi hankkeen toteuttamiseen koko TEKIJÄ-tiimin ja Tutkivan teatterityön keskuksen puolesta!